Jan Smolders, directeur WZC Witte Meren
Terug naar overzicht

Ik heb voor het eerst kennis gemaakt met de mensen van WEB Werkt en I-Diverso op een ontbijtsessie die ze organiseerden rond het thema ‘inclusie’. Daarna is de bal aan het rollen geraakt. We hebben met elkaar samen gewerkt rond inclusief jobdesign en zo hebben we hier in het woonzorgcentrum de functie van huishoud assistent uitgewerkt.

Er zijn kandidaten vanuit WEB Werkt die in die functie zijn ingestroomd en er zijn zelfs een aantal huishoudassistenten die zijn doorgegroeid naar zorgkundigen. Daar ben ik echt trots op!

Er is een groot tekort aan zorgkundigen op de arbeidsmarkt. Samen gaan we daar op een creatieve manier mee om en nemen meer huishoudassistenten aan die ook taken opnemen van een zorgkundige.

Voor ons als organisatie is inclusie nog altijd essentieel. Gewoon een vacature plaatsen is echt korte-termijn denken, wij vinden dat je écht moet investeren in mensen.

We werken niet met uitzendkantoren, wij kijken altijd naar organisaties als WEB Werkt en onderwijs om duurzaam vacatures in te vullen.

Ik zou andere werkgevers echt aanraden om samen te werken met organisaties als WEB Werkt en een mensgerichte aanpak te hanteren en het potentieel te zien in ieder mens.

Wil je meer over inclusief jobdesign te weten komen?