Wietse Robbroeckx
Terug naar overzicht

Ik ben Wietse, 30 jaar oud. Ik werk nog niet zo lang bij WEB Werkt als trajectbegeleider maar ik merkte al snel dat ik hier op mijn plaats ben. Ik vind dit een fantastische job omdat ik mensen kan helpen in de zoektocht naar hun plaats op de arbeidsmarkt. Ik krijg enorm veel energie van alle mensen die door mijn begeleiding een nieuwe job gevonden hebben. Ze zijn me vaak dankbaar voor mijn luisterend oor, de ondersteuning en mijn voeling met de arbeidsmarkt. 

In het verleden was ik zelf ook op zoek naar een nieuwe professionele richting en koos ik voor een radicale carrièreswitch. Ik ging terug naar school via VDAB en kon uiteindelijk starten als trajectbegeleider bij WEB Werkt. Als ‘ervaringsdeskundige’ weet ik hoe moeilijk het kan zijn om je leven op een ander spoor te zetten. Maar ook weet ik welke positieve effecten je er kan van ondervinden. Dus wanneer ik anderen kan helpen met hun loopbaanmoeilijkheden, dan haal ik hier enorm veel voldoening uit. Zeker wanneer je achteraf van deze personen hoort dat ze dolgelukkig zijn in hun nieuwe job of opleiding.  

Een zoektocht naar een nieuwe job is niet altijd even simpel. Er zijn factoren zoals het gezin, eigen ervaringen en voorkeuren waar ik enorm veel belang aan hecht in mijn begeleiding, het moet gewoon goed zitten. En een duurzame job: da’s waar ik mee naar op zoek wil gaan.