Hans Van Gorp
Terug naar overzicht

Ondertussen ben ik een jongerencoach met toch al enkele jaren op de teller en kan ik (helaas) niet langer zeggen dat ik nog maar net van de schoolbanken ben. Toch gebruik ik nog steeds mijn eigen ervaringen uit deze periode om mijn jongeren te begeleiden.  

Ik kende zelf een schoolloopbaan met veel twijfels. Die twijfels gingen over zowel mijzelf als over welke toekomst ik voor mij zag. Dit zorgde ervoor dat ik een veel te eng beeld had over mijn mogelijkheden en toekomst.  

Door hierover in gesprek te gaan met mensen met een open visie heb ik geleerd dat de wereld niet zo klein is als ik eerst dacht. Er liggen constant mogelijkheden op jouw pad om jezelf te verbeteren of een andere weg in te slaan. Ook nu zie ik dit dagelijks op de werkvloer. Mensen die een switch maken tussen totaal verschillende sectoren of toch de lang uitgestelde stap durven te zetten om zich in te schrijven voor een nieuwe opleiding.  

Door mijn job als jongerencoach komen er nu regelmatig jongeren op mijn pad die met dezelfde twijfels zitten als ik destijds. Ik zie het als mijn roeping om de lessen die ik toen getrokken heb door te geven aan die jongeren. De toekomst is niet voorbepaald, ze is juist erg maakbaar.